Miksaus

Pop -ja hiphop musiikin miksausta! Sun biisi, ammattimainen ja viimeistelty soundi. 

Miten miksaus vaikuttaa sinun äänitteen laatuun?

Miksaus on kappaleen tekemisen vaihe missä soittimet, lauluraidat ja muut raidat tasapainotetaan keskenään. On hyvin tyypillistä, että miksauksessa raitoihin tulee lisää kirkkautta, leveyttä ja kappale ”liimaa” paremmin yhteen. Myös kappale etenee luonnollisesti sen soidessa.

Nykyisin miksauksen merkitys vaihtelee hyvin paljon ja osassa tapauksissa voidaan puhua jopa ns. tuotannollisesta miksauksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kappaleeseen lisätään tuotannollisia prosessointeja, jotta siitä saataisiin paremman kuuloinen. Miksatessa ei kuitenkaan lisätä uusia instrumentteja tai tehdä laulun viritystä tai eli nämä ovat tuotannollisia asioita, joihin täytyy pureutua ennen miksauksen aloittamista.

Pähkinänkuoressa!

  • Tasapainotetaan raidat keskenään
  • Varmistetaan, että kappale etenee sujuvasti
  • Lisätään esimerkikisi kaikua ja syvyyttä
  • Parannetaan soundia!
  • Tehdään soundimaailmasta selkeämpi
  • Palvellaan alkuperäistä tuotantoa ja haettua fiilistä

Miksaus voi tehdä eron hitin ja hudin välillä

Vaikka musiikin tekeminen kotona ja treenikämpillä on äärimmäisen helppoa, voi sen vieminen maaliin hyvän kuuloisena pakettina olla äärimmäisen hankalaa. Ammattilainen kokemuksen myötä tietää miltä eri elementtien ja kappaleen miksaus täytyy kuulostaa. Työkalupakista löytyy myös runsas valikoima työkaluja, joilla voi pureutua monipuolisesti eri ongelmiin.

Hyvää ääntä voi kuvailla esimerkiksi seuraavalla tavalla. Tavallinen tallaaja harvemmin kuulee tai kiinnittää huomiota, jos jokin asia on hyvin. Siinä vaiheessa kun jotain on kuitenkin huonosti, se on häiritsevä tekijä ja kappaleen kuuntelu saattaa loppua siihen paikkaan. Kappaleen kuuntelijan ei myöskään pitäisi joutua keskittymään kappaleessa oleviin elementteihin, vaan näiden pitäisi olla riittävissä määrin esillä! Näistä syistä miksaus voi todella tehdä eron hitin ja hudin välillä. Ei ole yhtään tavatonta, että soundin parantuessa myös striimimäärät kasvavat.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä